Haaruitval, wat kan je eraan doen?

Haaruitval, wat kan je eraan doen?

Vaak zie je mannen op het straat lopen met een weelderige bos haar. Je raakt gefrustreerd en soms zelfs emotioneel, omdat jouw haar niet langer op je hoofd wilt blijven. Je begint te kalen en je hebt zoveel geprobeerd, maar niets lijkt te baten. Je bent radeloos en je wilt koste wat kost een middel vinden die effectief zal helpen. Dan ben je goed terecht geraakt! Hieronder vind je enkele tips over wat je kan doen als je kaal begint te worden.

Mannen en hun haar

Als man ben je trots. Je uiterlijk speelt daarbij een grote rol, dus ook je haar. Een weelderige haarbos zorgt namelijk voor een jeugdige uitstraling en is een teken van vitaliteit en gezondheid. Maar sinds kort heb je last van haaruitval, je bent niet langer die weelderige haardos, maar welke een haardos met hier en daar kale plekken. Toch is er nog geen reden om in paniek te slaan, want voor elk probleem zijn er oplossingen!

De oplossingen

Haarmiddelen

Er zijn heel wat haarmiddelen op de markt die je de hemel beloven, maar die eigenlijk helemaal niets doen. Dat wil je natuurlijk liefst zoveel mogelijk vermijden. Om het juiste middel te vinden is het natuurlijk wel belangrijk dat je eerst de oorzaak weet van het kaal zijn. Hieronder vind je enkele middelen die wél werken!

Finasteride

Dit is een middel dat je kan verkrijgen via je dokter. Dit middel zorgt ervoor dat je haar stopt met uitvallen en dat het ‘kaalheidshormoon’ dihydrotestosteron geremd wordt. Daarnaast kan dit handige middeltje ook gebruikt worden tegen prostaatvergroting. Het geneesmiddel is veilig, maar volgens bepaalde dermatologen werkt het wel na vijf jaar uit.

Avodart

Dit is een krachtigere versie van bovenstaande middel. Dit middel kan je gebruiken als finasteride niet(meer) werkt.

Minoxidil

Als je kaal bent door verhard bindweefsel rondom de haarzakjes dan kan je Minoxidil gebruiken. Dit middel zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar de haarwortels verbeterd. Met dit middel zal je zeker een verbetering zien, maar je moet natuurlijk niet verwachten dat je op een paar dagen al je haar terug hebt.

.

Haarimplantatie

Het kan natuurlijk ook zijn dat je haaruitval al te ver is en dan heeft het niet veel zin meer om bovenstaande middeltjes te gaan gebruiken. Maar gelukkig is er ook dan een oplossing, namelijk haarimplantatie. Het is redelijk prijzig, maar het resultaat zal beter zijn dan als je gebruik maakt van bovenstaande middelen, bovendien heb je ook veel sneller je haar terug!

Reacties zijn gesloten.