Het verzorgen van je baard

Het verzorgen van je baard

De meeste baarddragers zijn erg trots op hun baardgroei. Ongeacht de reden waarom ze besloten om eentje te kweken, indien ze eenmaal het gewenste model hebben laten aangroeien, willen ze er zelden van af. Maar daarvoor moet je wel het een en ander doen, want ook baardharen hebben de juiste verzorging nodig. Indien jij ook zo een trotse baardenman bent, heb je vast wel iets aan de verzorgingstips die ik in dit artikel met je deel.

 

leuk zo een baardje, toch

Het is echt iets van deze tijd om als man je gezicht omlijst te hebben met haar op je kin, dat al dan niet over je wangen naar de zijkant van je gezicht doorloopt. Het is niet erg als je geen haar op je hoofd hebt, zo een baardje staat trendy en áltijd goed. In het kort komt het er op neer dat je als man het haar op je kin al dan niet liet groeien omdat:

– het je status aangaf;

– het je opgedragen was door je overheerser;

– het je warm hield en beschermde tegen gure winden;

– het stoer en mannelijk overkwam;

– het (on)hygiënisch werd gevonden;

– uit religieuze overwegingen;

– om oneffenheden( zoals vlekken ten gevolge van acne) te verbergen;

– het je het uiterlijk van een filosoof gaf; en

– je het zelf leuk vond staan ( al dan niet vanwege je idool).

Heden ten dage is de laatste reden de meest gangbare… gelukkig maar.

 

Verzorging van je baardharen

Natuurlijk begrijp je dat je je baardharen verzorgen moet. Het zit vlak onder je mond, dus is het niet vreemd dat er etensresten, drank, sigarettenas of speeksel erin terecht kan komen. Dit houdt al dan niet verband met de lengte ervan , de structuur van je haar en hoe dichtbij het bij je lippen zit. Ik ken maar weinig personen, die een man met een onfris baardje willen kussen, dus is het echt aan te raden bij je schoonheidsregime de dagelijkse verzorging ervan ook mee te nemen.

Gebruikte men vroeger daarvoor slechts baardolie, thans zijn er tal van speciale producten die je helpen om je gezichtsbeharing gezond, netjes en fris te houden. Welke dat zijn en hoe je gebruik daarvan maakt, lees je in de volgende alinea.

 

Vijf praktische baardverzorging tips

1. Investeer in goeie producten: Baardzeep, baardolie, baardbalsem, een goeie tondeuse en een speciale baardkam zijn zo een beetje de basis producten die je nodig hebt om de beharing om je kin te verzorgen. Het lijkt veel en je kan je afvragen waarom het allemaal moet. Je opa gebruikte toch gewoon zijn badzeep en scheermousse voor het verzorgen van zijn kinnekrans? Dat klopt helemaal, maar in zijn tijd vervaardigde men nog geen specifieke verzorgingsmiddelen afgestemd op de mannenhuid waardoor hij de ruime keuze die jij nu hebt, niet had. En waarom zou je je zelf niet verwennen?

2. Gebruik de producten op de juiste manier: Wanneer je eenmaal een keuze hebt gedaan uit de verschillende basisproducten, is het heel belangrijk dat je deze op de juiste manier gebruikt. Je zal waarschijnlijk niet alle op de markt zijnde merken kunnen gebruiken, maar als je voor producten vervaardigd voor de gevoelige huid kiest verklein je de kans op allergische reacties voor een groot deel.

3. Knip je baardharen regelmatig bij: Wanneer je eenmaal een goeie baardgroei hebt, kan je deze in vorm houden door het regelmatig bij te (laten) knippen. Door de verzorgingsproducten die je gebruikt in combinatie met je voeding, kan je baardgroei gaan versnellen hetgeen al gauw een rommelig geheel kan lijken te zijn. Net als bij je hoofdhaar is het regelmatig kappen van je gezichtshaar daarom ook een must.

4. Zie je gezichtsbeharing als een onderdeel van het totaalplaatje dat je naam draagt: Deze tip ligt in het verlengde van de vorige. Je kan de leukste kleren aan hebben gecombineerd met de lekkerste parfum, met een onverzorgde, ongelijke baardgroei valt je hele verschijning in het niet.

5. Lees hoe anderen hun gezichtsbeharing verzorgen en onderhouden: De beste tips krijg je natuurlijk van andere mannen die trots op hun gezichtsbeharing zijn. Lees daarom de reviews onder de producten die je koopt of de comments bij de diverse artikelen. Tenslotte kan je natuurlijk ook op de ouderwetse manier aan je baarddragende vrienden, familieleden en kennissen vragen hoe zij het verzorgen van hun baardgroei ter hand nemen. Zij hebben beslist ook tal van interessante tips voor je.

 

Je kan nimmer te veel tijd aan je baardgroei besteden. Daarom hoop ik dat de voorgaande tips je zullen helpen om je eigen verzorgingsregime te ontwikkelen. Is er nog iets dat je wilt weten hieromtrent, dan kan je dat altijd vragen door een bericht te sturen. Succes!

Reacties zijn gesloten.