Tips bij het kiezen van het juiste pak

Tips bij het kiezen van het juiste pak

De mode is een enorm groeiend veld bij de mannen van tegenwoordig. Het wordt steeds minder acceptabel voor een man om op zijn werk of op een sollicitatiegesprek in een slecht uitziend kostuum op te komen dagen. Volg de onderstaande tips om je te helpen het juiste kostuum te kiezen.

Weet waarvoor je het koopt
De eerste stap is om te weten voor welke situatie je het kostuum koopt. Je kunt een kostuum aantrekken voor veel verschillende gelegenheden, maar je moet nog steeds een duidelijk idee hebben van wat je zoekt voordat je de winkel in duikt. Als je een kostuum voor je werk nodig hebt, is het het beste om een klassieker te kiezen in plaats van een trendy kostuum. Kiezen voor een eenvoudig tweedelig kostuum in een subtiele en donkere kleur, maakt het eindeloos veelzijdig. Het kan worden worden gecombineerd met verschillende shirts en stropdassen. Een kostuum voor een interview of grote presentatie kan meestal het beste marineblauw worden gedragen, gepaard met een subtiel vleugje kleur in de stropdas; een beetje meer gewaagd maar nog steeds professioneel!

Kies het juiste materiaal
Zelfs in het warme weer van het Midden-Oosten worden de meeste kwaliteitspakken gemaakt van wol. Je kunt pakken van katoen, linnen en zijde krijgen, maar het probleem hiermee is dat ze kunnen gemakkelijk kunnen kreuken. Wol is waarschijnlijk het beste, maar zorg er altijd voor dat je een katoenen shirt van goede kwaliteit onder je jas draagt, anders is het tegen het einde van de dag meer zweet dan kostuum. Voel de stof van het kostuum en kijk wat je leuk vindt; als het materiaal weinig tot niet kreukt is het een goede en stevige kwaliteit.

Let op de details
Als je eenmaal weet welk type kostuum je wilt hebben en een goede stof hebt gevonden, moet je rekening houden met de details van het kostuum die passen bij je lichaamsvorm. Een kostuum met drie knoppen is echt in de mode en ziet er geweldig uit voor een middel tot langere lichaamsbouw, terwijl een kostuum met twee knoppen alle bij lichaamstypes zal staan (vooral degenen met een kortere romp). Pakken met één knoop en een dubbele rij knopen hebben een meer hedendaagse uitstraling en zijn ideaal voor mensen met een slankere lichaamsbouw; dit zijn waarschijnlijk niet de pakken die je tijdens een sollicitatiegesprek zou dragen, maar zouden er geweldig uitzien tijdens een cocktailparty!

Maak het op maat
We hebben allemaal verschillende vormen en maten. Daarom is het altijd het beste om je kostuum op maat te laten maken door een kleermaker. De belangrijkste gebieden die moeten worden aangepast zijn de mouwen en de lengte van de broek. Voor degenen die langer of slanker zijn dan de meeste mensen, laat ook de zijkanten van de jas doen beter op je romp kan aansluiten.

Reacties zijn gesloten.